Veilig

Circolektra veiligheid

Aanpassing groepenkasten

Nederland verduurzaamt en kiest massaal voor zonnepanelen, warmtepompen en elektrische auto’s. Maar om de stroomvoor­ziening hiervoor in goede banen te leiden is uitbreiding van de elektrische installaties noodzakelijk.

Met inachtneming van de laatste veiligheidseisen zal de erkende installateur veelal de bestaande groepenkast moeten vervangen en belandt hierdoor meer dan 1.000.000 kilo aan oude groepenkasten op de afvalberg.

Helaas belanden er ook oude en onveilige groepenkasten in de doorverkoop, zonder goedkeuring of garantie van de producent. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden, want 30% van alle elektriciteitsongevallen in de meterkast ontstaan door ondeskundige installatie of gebruik van ondeugdelijk materiaal.

Oude en gebruikte groepenkasten kunnen er uitwendig wellicht prima uitzien, maar vaak is de inwendige techni­sche staat van de componenten volledig onbekend met alle gevolgen van dien.

Wist u dat brand in de meterkast brandoorzaak nummer twee is in Nederland?

Circolektra stelt uw veiligheid boven alles  door oude groepenkasten in te zamelen en op een veilige en gecontroleerde wijze te hergebruiken als grondstoffen.