Veilig

Circolektra veiligheid

Neem geen risico!

Nederland zet volop in op verduurzaming met een massale keuze voor zonnepanelen, warmtepompen en elektrische auto’s. Tegelijkertijd worden onze gebouwen en huizen steeds slimmer met diverse melders en sensoren, en is noodverlichting essentieel voor het geval de stroom uitvalt.

De integratie en toenemende complexiteit van deze systemen stellen steeds hogere eisen aan de producten en de stroomvoorziening. Vaak is uitbreiding of vernieuwing van elektrische installaties noodzakelijk.

Met aandacht voor de laatste veiligheidseisen zal de erkende installateur vaak de bestaande groepenkast, schakelmateriaal, bekabeling en noodverlichting moeten aanpassen. Alleen al aan oude groepenkasten belandt meer dan 1.000.000 kilo op de afvalberg.

Helaas komen ook oude en onveilige elektramaterialen in de grijze doorverkoop terecht, zonder goedkeuring of garantie van de producent. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties, want 30% van alle elektriciteitsongevallen in de meterkast ontstaan door ondeskundige installatie of het gebruik van ondeugdelijk materiaal.

Oude en gebruikte groepenkasten, schakelaars, stopcontacten, noodverlichting en bekabeling kunnen er aan de buitenkant misschien prima uitzien, maar vaak is de interne technische staat van de componenten volledig onbekend, met alle gevolgen van dien.

Neem dus geen risico want wist u dat brand in de meterkast de op één na meest voorkomende oorzaak van brand is in Nederland?

Circolektra stelt uw veiligheid boven alles door oude en overtollige elektra materialen in te zamelen en op een veilige en gecontroleerde wijze te hergebruiken als grondstoffen of als compleet product na officiële refurbishment vanuit de fabrikant, inclusief garantie.