Circulair

Hoogste mate van circulair!

Bij Circolektra streven we ernaar oude en gebruikte elektra materialen op een gecontroleerde wijze in te zamelen, waardoor we deze centraal kunnen verzamelen, sorteren en de hoogste mate van circulariteit kunnen bereiken. Jaarlijks gaat het om tienduizenden producten, met talloze componenten die niet alleen waardevolle grondstoffen, maar ook diverse kunststoffen bevatten.

Gespecialiseerde verwerkers recyclen onder andere de zeer oude en zwarte bakelieten stoppenkasten, terwijl fabrikanten plastic afdekplaten van schakelaars en stopcontacten hergebruiken als granulaat voor de productie van nieuwe schakelaars. Remanufacturing is een integraal onderdeel van ons proces voor componenten zoals automaten en aardlekschakelaars met waardevolle metalen.

Circolektra gaat verder dan alleen remanufacturing. Ons doel is om een circulair assortiment op te bouwen, waarin we op termijn niet alleen nieuwe, maar ook refurbished componenten via onze partners kunnen aanbieden. Deze voldoen uiteraard aan de meest recente voorschriften en zijn gedekt door de garantie van de fabrikanten.

Parallel hieraan leggen fabrikanten de nadruk op redesign, waarbij producten zo worden ontworpen dat ze in de toekomst sneller en eenvoudiger hergebruikt kunnen worden, zowel als compleet product, als onderdelen of als grondstof.

Hoe meer we nu inzamelen, hoe effectiever we het gebruik van nieuwe grondstoffen en de uitstoot van CO2 kunnen verminderen. Doe mee door je oude elektra materialen in te leveren bij een van onze vele inzamelpunten of kies voor een eigen inzamelbak. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en streven naar een duurzamere toekomst.

Circolektra 10R ladder