Circulair

Hoogste mate van circulair!

Door het gecontroleerd inzamelen van oude en gebruikte groepenkasten kunnen we deze centraal verzamelen, sorteren en de hoogste mate van circulariteit geven. We praten over tienduizenden oude kasten per jaar, met een veelvoud van componenten die waardevolle grondstoffen maar ook diverse kunststoffen bevatten.

Zo worden de zeer oude en zwarte bakelieten stoppenkasten door gespecialiseerde verwerkers gerecycled, terwijl de plastic kasten zo veel mogelijk door de fabrikanten als onderdelen of grondstoffen hergebruikt worden voor de productie van nieuwe groepenkasten. Deze remanufacturing gebeurt ook voor componenten zoals automaten en aardlekschakelaars die waardevolle metalen bevatten.

Als Circolektra streven we naar een circulair assortiment zodat we op termijn naast nieuwe, ook refurbished kasten en componenten kunnen aanbieden. Deze voldoen dan vanzelfsprekend wel aan de meest recente voorschriften en genieten de garantie van de fabrikanten.

Parallel hieraan leggen de fabrikanten de focus op redesign door producten zodanig te ontwerpen dat deze in de toekomst sneller eenvoudiger hergebruikt kunnen worden als compleet product of als grondstof.

Hoe meer we nu al inzamelen, hoe sneller en effici├źnter we het gebruik van nieuw grondstoffen en de uitstoot van C02 kunnen reduceren. Lever je oude groepenkasten daarom in bij de vele inzamelpunten of kies voor een eigen inzamelbak.

Circolektra 10R ladder